Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Morele i kurczak tworzą wyjątkowo dobraną parę. Te owoce podkreślają wyraziście smak drobiu i wspaniale smakują z grilla.
Składniki:
- 2 garści moreli
- 3 łyżeczki miodu
- 3 łyżeczki uprażonych ziaren sezamu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 6 piersi kurczaka
- 1/2 łyżeczki curry
Przygotowanie:
1Morele wymieszać z miodem, sezamem i lekko posypać cynamonem.
2Mięso wymyć i wysuszyć ręcznikiem kuchennym, posypać curry. W każdej piersi zrobić z boku nożem nacięcie-kieszonkę, do których należy włożyć morele. Zamknąć kieszonki wykałaczkami.
3Mięso piec na rozgrzanym grillu na aluminiowych tackach lub foli aluminiowej, po ok. 5-10 min. na każdegym boku.
Porcja dla:
6 osób