Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
160 min.

Grillowane piersi z kurczaka marynowane w miodzie, do przyrządzenia na działce lub w domu. Można podawać z pieczywem lub frytkami.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4 gałązki pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżeczki świeżego rozmarynu

Przygotowanie:

1W naczyniu wymieszać miód, musztardę, olej, sól, pieprz i natkę pietruszki.

2Do marynaty włożyć piersi z kurczaka i dokładnie je obtoczyć w marynacie. Przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc (najkrócej na 2 godz.).

3Zamarynowane mięso grillować na grillu przez 10-12 minut z każdej strony. W przypadku przygotowania mięsa na patelni, należy ją posmarować lekko olejem i rozgrzać, mięso grillować na średnim ogniu.

4Pomidorki koktajlowe umyć, nie odrywać z gałązek. Skropić odrobiną oliwy i grillować posypane rozmarynem na aluminiowych tackach aż do momentu, w którym będą miękkie.

5Kurczaka podawać z upieczonymi pomidorkami.

Porcja dla:

4 osób