Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
60 min.

Ciekawe połączenie smaku. Krokiety z kaszą gryczaną i serem feta smażone na rumiano. Można podać do barszczu lub same.

Składniki:

  • 1/2 szklanki gazowanej wody
  • 1/2 l mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 2 szklanki mąki

Przygotowanie:

1Zmiksować wszystkie składniki na naleśniki. Usmażyć naleśniki.

2Przygotować farsz: ugotować kaszę. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle.

3Połączyć cebulę z kaszą, pokrojonymi oliwkami i pokruszoną fetą. Wbić jajko, przyprawić do smaku pieprzem.

4Posmarować nadzieniem naleśniki , zwinąć. Usmażyć z obu stron na maśle na rumiano.

Porcja dla:

6 osób