Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Ciekawe połączenie smaku. Krokiety z kaszą gryczaną i serem feta smażone na rumiano. Można podać do barszczu lub same.
Składniki:
- 1/2 szklanki gazowanej wody
- 1/2 l mleka
- 3 łyżki oleju
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 2 szklanki mąki
Przygotowanie:
1Zmiksować wszystkie składniki na naleśniki. Usmażyć naleśniki.
2Przygotować farsz: ugotować kaszę. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle.
3Połączyć cebulę z kaszą, pokrojonymi oliwkami i pokruszoną fetą. Wbić jajko, przyprawić do smaku pieprzem.
4Posmarować nadzieniem naleśniki , zwinąć. Usmażyć z obu stron na maśle na rumiano.
Porcja dla:
6 osób