Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
50 min.
50 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Danie obiadowe, które posmakuje także dzieciom. Miękkie i soczyste kostki cielęciny w sosie z dodatkiem soku jabłkowego.
Składniki:
- 750 g cielęciny bez kości
- sól i pieprz do smaku
- kilka łyżek oleju
- 2 cebule, posiekane
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 1 kostka rosołowa
- 3 łyżki śmietany
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
1Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.
2W płaskim rondlu rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać sok i kostkę rosołową, dusić pod przykryciem przez 40 minut, aż mięso będzie miękkie.
3Gulasz podprawić śmietaną, dodać szczyptę cynamonu, wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób