Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszny, aromatyczny gulasz, który można bardzo szybko przygotować w szybkowarze. Dodatek hiszpańskiej kiełbasy chorizo nadaje wyjątkowego smaku. Zobaczcie nasz przepis video z tym gulaszem!

Składniki:

  • 1 litr wody
  • 400 g brązowej soczewicy
  • 1/2 laski kiełbasy chorizo, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 1 ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
  • 2 marchewki, pokrojone na mniejsze kawałki

Przygotowanie:

1Do szybkowaru wlać wodę, dodać soczewicę, kiełbasę, ziemniaka, marchewkę oraz liść laurowy, przykryć i gotować przez 10 minut.

2W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać paprykę, wymieszać i zdjąć z ognia, aby się nie przypaliła.

3Gdy soczewica jest gotowa, dodać cebulę z papryką, wymieszać – gotowe!

Porcja dla:

4 osób