Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Przepis na bardzo proste faszerowane jajka, które się przysmaża na maśle – smakują wszystkim! Można je przygotować na śniadanie albo na imprezę.
Składniki:
- 5 jajek
- 1/2 cebuli, posiekane
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki bułki tarej
- masło do smażenia
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo. Kiedy przestygną, każde jajko przekroić ostrym nożem na pół ( wzdłuż )
2W czasie gdy jajka się gotują zeszklić na maśle posiekaną cebulkę.
3Delikatnie wydrążyć łyżeczką żółtko i białko, tak aby nie uszkodzić skorupki.
4Żółtko i białko rozdrobnić widelcem dodając dwie łyżki gęstej śmietany, cebulkę i dwie łyżki posiekanego koperku lub drobnego szczypiorku.
5Wszystko wymieszać dodać sól, pieprz i delikatnie umieścić w skorupkach.
6Każde jajko odcisnąć w bułce tartej.
7Smażyć na maśle aż bułka tarta przyrumieni się.
Porcja dla:
10 osób