Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Przepis na bardzo proste faszerowane jajka, które się przysmaża na maśle – smakują wszystkim! Można je przygotować na śniadanie albo na imprezę.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1/2 cebuli, posiekane
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki bułki tarej
  • masło do smażenia

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo. Kiedy przestygną, każde jajko przekroić ostrym nożem na pół ( wzdłuż )

2W czasie gdy jajka się gotują zeszklić na maśle posiekaną cebulkę.

3Delikatnie wydrążyć łyżeczką żółtko i białko, tak aby nie uszkodzić skorupki.

4Żółtko i białko rozdrobnić widelcem dodając dwie łyżki gęstej śmietany, cebulkę i dwie łyżki posiekanego koperku lub drobnego szczypiorku.

5Wszystko wymieszać dodać sól, pieprz i delikatnie umieścić w skorupkach.

6Każde jajko odcisnąć w bułce tartej.

7Smażyć na maśle aż bułka tarta przyrumieni się.

Porcja dla:

10 osób