Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
35 min.

To proste danie może być doskonałym dodatkiem do każdego świątecznego menu.

Składniki:

  • 8 jajek
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka sosu majonezowego do sałatek
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szczypta papryki

Przygotowanie:

1Włożyć jaja do garnka z wodą tak, by je przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić w gorącej wodzie na 10 do 12 minut. Wyjąć z gorącej wody i ostudzić.

2Obrać jajka i pokroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wymieszać z musztardą, sosem majonezowym, solą i pieprzem, aż powstanie gładka pasta.

3Napełnić połówki jajek przygotowanym nadzieniem i posypać papryką.

Porcja dla:

8 osób