Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
To proste danie może być doskonałym dodatkiem do każdego świątecznego menu.
Składniki:
- 8 jajek
- 0,5 łyżeczki musztardy
- 1 łyżka sosu majonezowego do sałatek
- sól i pieprz do smaku
- 1 szczypta papryki
Przygotowanie:
1Włożyć jaja do garnka z wodą tak, by je przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić w gorącej wodzie na 10 do 12 minut. Wyjąć z gorącej wody i ostudzić.
2Obrać jajka i pokroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wymieszać z musztardą, sosem majonezowym, solą i pieprzem, aż powstanie gładka pasta.
3Napełnić połówki jajek przygotowanym nadzieniem i posypać papryką.
Porcja dla:
8 osób