Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
25 min.

Wspaniały sposób na faszerowane jajka, które zachwycą nie tylko na wielkanocnym stole. Wyśmienity wędzony łosoś wymieszany z serkiem śmietankowym, delikatnie doprawiony mieloną papryką ostrą lub łagodną, zgodnie z upodobaniem.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtko.

2Łososia pokroić na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobnić widelcem. Serek wymieszać z majonezem i szczypiorkiem, dodać żółtka i łososia, wymieszać. Farsz nakładać do połówek białek, oprószyć mieloną papryką i natką pietruszki.

Porcja dla:

5 osób