Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Wspaniały sposób na faszerowane jajka, które zachwycą nie tylko na wielkanocnym stole. Wyśmienity wędzony łosoś wymieszany z serkiem śmietankowym, delikatnie doprawiony mieloną papryką ostrą lub łagodną, zgodnie z upodobaniem.
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 100 g wędzonego łososia
- 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtko.
2Łososia pokroić na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobnić widelcem. Serek wymieszać z majonezem i szczypiorkiem, dodać żółtka i łososia, wymieszać. Farsz nakładać do połówek białek, oprószyć mieloną papryką i natką pietruszki.
Porcja dla:
5 osób