Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Szybki sposób na podanie przystawek. Waflowe foremki faszerowane szynką i jajkiem z pewnością zrobią duże wrażenie na Twoich gościach!
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 6 plasterków szynki konserwowej
- 2 łyżki majonezu
- 1 szczypta pieprzu
- 1 szczypta soli
- kiełki do dekoracji
- 16 waflowych jajek Vafini
Przygotowanie:
1Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, po czym mieszamy z jajkiem i majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i napełniamy skorupki waflowe. Dekorujemy kiełkami.
Porcja dla:
16 osób