Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Wspaniała i prosta przystawka – faszerowane jajka są zawsze mile widziane nie tylko na świątecznym stole.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 pęczek koperku
- 50 g sera żółtego
- 1/2 cebuli
- olej do smażenia
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
- 50 g marynowanych grzybów
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo. Przestudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
2Koperek posiekać, a ser zerzeć. Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z serem i koperkiem.
3Cebulę posiekać i smażyć na oleju przez kilka minut. Dodać do żółtek z serem i wymieszać. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
4Grzybki pokroić w plasterki.
5Białka napełniać farszem i dekorować plasterkami grzybów.
Porcja dla:
4 osób