Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Wspaniała i prosta przystawka – faszerowane jajka są zawsze mile widziane nie tylko na świątecznym stole.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 pęczek koperku
  • 50 g sera żółtego
  • 1/2 cebuli
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 50 g marynowanych grzybów

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo. Przestudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.

2Koperek posiekać, a ser zerzeć. Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z serem i koperkiem.

3Cebulę posiekać i smażyć na oleju przez kilka minut. Dodać do żółtek z serem i wymieszać. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

4Grzybki pokroić w plasterki.

5Białka napełniać farszem i dekorować plasterkami grzybów.

Porcja dla:

4 osób