Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Wspaniałe połączenie smaków jabłek i wieprzowiny. To proste danie, które niesamowicie smakuje. Podawać z ziemniakami.
Składniki:
- 1 cebula, drobno posiekana
- 150 ml szampana lub wina musującego
- 2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
- 2 kiełbasy wieprzowe
- 2 łyżki oleju roślinnego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W rondelku, na średnim ogniu rozgrzać olej. Smażyć kiełbasy, aż będą dobrze przypieczone. Wyjąć z rondelka.
2W tym samym rondelku podsmażyć cebulę. Dodać jabłka i smażyć przez 5 minut, a następnie dodać szampana.
3Dodać kiełbasy, doprawić wszystko solą i pieprzem, przykryć i dusić przez 20-30 minut na małym ogniu.
Porcja dla:
2 osób