Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
35 min.

Wspaniałe połączenie smaków jabłek i wieprzowiny. To proste danie, które niesamowicie smakuje. Podawać z ziemniakami.

Składniki:

  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 150 ml szampana lub wina musującego
  • 2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 kiełbasy wieprzowe
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W rondelku, na średnim ogniu rozgrzać olej. Smażyć kiełbasy, aż będą dobrze przypieczone. Wyjąć z rondelka.

2W tym samym rondelku podsmażyć cebulę. Dodać jabłka i smażyć przez 5 minut, a następnie dodać szampana.

3Dodać kiełbasy, doprawić wszystko solą i pieprzem, przykryć i dusić przez 20-30 minut na małym ogniu.

Porcja dla:

2 osób