Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Pyszne danie na zimowy dzień. Wystarczy dodać chlebek kukurydziany i sałatkę, i obiad w meksykańskim stylu gotowy.
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 500 g mielonej chudej wołowiny
- 1 szklanka (150 g) posiekanej cebuli
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 2 puszki (po 450 g) czerwonej fasoli kidney
Przygotowanie:
1W garnku podsmażyć na oleju mieloną wołowinę na rumiano. Dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż cebula zmięknie. Odlać nadmiar tłuszczu.
2Dodać fasolę, pomidory, chili i ocet. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ognień, przykryć i dusić przez 30 minut.
Porcja dla:
8 osób