Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Smaczne pulpety z pieczoną papryką i serem feta. Szybki obiad dla całej rodziny w środku tygodnia. Polecam!
Składniki:
- 2 średnie papryki
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 jajko
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik na funkcji grill. Piec papryki przez kilka minut.
2Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem i jajkiem. Dodać rozmaryn, sól i pieprz do smaku.
3Podpieczoną paprykę pokroić w paski i dodać do mięsa. Dodać ser feta i wymieszać.
4Lekko zwilżonymi dłońmi formować małe kulki. Smażyć na rozgrzanej oliwie przez 15 minut, od czasu do czasu odwracając.
Porcja dla:
6 osób