Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Smaczne pulpety z pieczoną papryką i serem feta. Szybki obiad dla całej rodziny w środku tygodnia. Polecam!

Składniki:

  • 2 średnie papryki
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 jajko

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik na funkcji grill. Piec papryki przez kilka minut.

2Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem i jajkiem. Dodać rozmaryn, sól i pieprz do smaku.

3Podpieczoną paprykę pokroić w paski i dodać do mięsa. Dodać ser feta i wymieszać.

4Lekko zwilżonymi dłońmi formować małe kulki. Smażyć na rozgrzanej oliwie przez 15 minut, od czasu do czasu odwracając.

Porcja dla:

6 osób