Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Uwielbiam puddingi ryżowe, a ten w szczególności! Mleko kokosowe idealnie pasuje do tego deseru. Smacznego! 🙂
Składniki:
- 60 g ryżu jaśminowego
- 270 g mleka kokosowego
- 130 g mleka
- laska wanilii
- 20 g cukru
Przygotowanie:
1Ryż, mleko kokosowe, mleko, cukier, ziarenka wanilii oraz wanilię umieść w garnku.
2Postaw mieszaninę na małym ogniu i gotuj przez 15-20 minut. Ryż ma wchłonąć mleko.
3Gotowy pudding przełóż do czystego naczynia i przykryj folią przeźroczystą.
4Deser wstaw do lodówki i podawaj dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Porcja dla:
2 osób