Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Uwielbiam puddingi ryżowe, a ten w szczególności! Mleko kokosowe idealnie pasuje do tego deseru. Smacznego! 🙂

Składniki:

  • 60 g ryżu jaśminowego
  • 270 g mleka kokosowego
  • 130 g mleka
  • laska wanilii
  • 20 g cukru

Przygotowanie:

1Ryż, mleko kokosowe, mleko, cukier, ziarenka wanilii oraz wanilię umieść w garnku.

2Postaw mieszaninę na małym ogniu i gotuj przez 15-20 minut. Ryż ma wchłonąć mleko.

3Gotowy pudding przełóż do czystego naczynia i przykryj folią przeźroczystą.

4Deser wstaw do lodówki i podawaj dopiero po całkowitym wystudzeniu.

Porcja dla:

2 osób