Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Jeśli chce się prowadzić zdrową dietę, trzeba jeść sporo pełnoziarnistych zbóż i ryby, więc spróbowałam wymyślić taki przepis. Komosa ma ciekawy, orzechowy smak i jest bardzo sycąca. Polecam!

Składniki:

  • 250 ml wody
  • 125 g komosy ryżowej
  • 1 kostka rybna
  • 4 steki z łososia
  • 500 g świeżego lub mrożonego groszku

Przygotowanie:

1W garnku, w 250 ml wody gotować komosę przez 15 minut, lub do czasu aż woda wyparuje.

2W osobnym garnku zagotować wodę. Gdy będzie wrzeć, dodać rybę i gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Na ostatnie kilka minut dodać groszek, aby też się ugotował. Odcedzić.

3Przełożyć komosę do miski, dodać groszek i łososia.

Porcja dla:

4 osób