Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Jeśli chce się prowadzić zdrową dietę, trzeba jeść sporo pełnoziarnistych zbóż i ryby, więc spróbowałam wymyślić taki przepis. Komosa ma ciekawy, orzechowy smak i jest bardzo sycąca. Polecam!
Składniki:
- 250 ml wody
- 125 g komosy ryżowej
- 1 kostka rybna
- 4 steki z łososia
- 500 g świeżego lub mrożonego groszku
Przygotowanie:
1W garnku, w 250 ml wody gotować komosę przez 15 minut, lub do czasu aż woda wyparuje.
2W osobnym garnku zagotować wodę. Gdy będzie wrzeć, dodać rybę i gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Na ostatnie kilka minut dodać groszek, aby też się ugotował. Odcedzić.
3Przełożyć komosę do miski, dodać groszek i łososia.
Porcja dla:
4 osób