Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Pyszne danie na obiad pod warunkiem, że kurki są dostępne. Można użyć innych grzybów, ale to już nie to samo!

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 150 g kurek
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Polędwiczkę pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Lekko rozbić i usmażyć na oleju.

2Grzyby oczyścić i podsmażyć na oleju. Podlać wodą i dusić przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić i zmiksować. Dodać śmietanę i wymieszać na jednolity sos. Zagotować.

3Polędwiczkę polać sosem i podawać.

Porcja dla:

4 osób