Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Pyszne danie na obiad pod warunkiem, że kurki są dostępne. Można użyć innych grzybów, ale to już nie to samo!
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 150 g kurek
- 2 łyżki śmietany
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Polędwiczkę pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Lekko rozbić i usmażyć na oleju.
2Grzyby oczyścić i podsmażyć na oleju. Podlać wodą i dusić przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić i zmiksować. Dodać śmietanę i wymieszać na jednolity sos. Zagotować.
3Polędwiczkę polać sosem i podawać.
Porcja dla:
4 osób