Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Kiedy nie mam ochoty na mięso na obiad, te kotlety zawsze lądują na stole – lekkie, łatwe do przygotowania, a i tak dawka białka zapewniona!
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- 1 czerstwa bułka
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę.
2Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
3Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć.
4W misce wymieszać jajka z cebulą, bułką, surowym jajkiem i pietruszką na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
5Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano.
Porcja dla:
6 osób