Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Kiedy nie mam ochoty na mięso na obiad, te kotlety zawsze lądują na stole – lekkie, łatwe do przygotowania, a i tak dawka białka zapewniona!

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

1Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę.

2Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

3Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć.

4W misce wymieszać jajka z cebulą, bułką, surowym jajkiem i pietruszką na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.

5Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano.

Porcja dla:

6 osób