Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pyszne danie, które zrobi furorę wśród dużych i małych domowinków! Aromatyczne, szybkie do przygotowania i sycące!

Składniki:

  • 500 g jagnięciny
  • 100 g pszennego chleba namoczego w mleku
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę
  • 1 jajko

Przygotowanie:

1Mięso zmielić. Chleb odcisnąć z mleka i przemielić.

2Do mięsa dodać cebulę, czosnek i jajko, wymieszać na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.

3Do masy mięsnej dodać rozmaryn i pokruszony ser.

4Z masy formować małe kotleciki.

5Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety przez kilka minut z obu stron, aż będą rumiane.

Porcja dla:

4 osób