Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pyszne danie, które zrobi furorę wśród dużych i małych domowinków! Aromatyczne, szybkie do przygotowania i sycące!
Składniki:
- 500 g jagnięciny
- 100 g pszennego chleba namoczego w mleku
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę
- 1 jajko
Przygotowanie:
1Mięso zmielić. Chleb odcisnąć z mleka i przemielić.
2Do mięsa dodać cebulę, czosnek i jajko, wymieszać na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
3Do masy mięsnej dodać rozmaryn i pokruszony ser.
4Z masy formować małe kotleciki.
5Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety przez kilka minut z obu stron, aż będą rumiane.
Porcja dla:
4 osób