Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Smaczne i proste kotlety na obiad dla całej rodziny. Delikatne mięso z indyka z serem i podsmażoną cebulą.

Składniki:

  • 1 cebula, posiekana
  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • 150 g twardego sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.

2Mięso wymieszać z cebulą. Dodać sól i pieprz.

3Ser zetrzeć na grubej tarce i dodać do mięsa.

4Dodać jajko i wymieszać.

5Z masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony.

Porcja dla:

4 osób