Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Smaczne i proste kotlety na obiad dla całej rodziny. Delikatne mięso z indyka z serem i podsmażoną cebulą.
Składniki:
- 1 cebula, posiekana
- 250 g mielonego mięsa z indyka
- 150 g twardego sera żółtego
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
2Mięso wymieszać z cebulą. Dodać sól i pieprz.
3Ser zetrzeć na grubej tarce i dodać do mięsa.
4Dodać jajko i wymieszać.
5Z masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony.
Porcja dla:
4 osób