Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny – kotleciki z mięsa mielonego, które zawsze smakują. Tradycyjnie podane z ziemniakami i surówką.
Składniki:
- 1/2 kg mielonego mięsa wołowego
- 40 g czerstwej bułki, namoczonej i odciśniętej
- 1 jajko
- 1/3 szklanki mleka
- 1 cebula
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Mięso wymieszać z bułką, jajkiem i mlekiem na jednolitą masę.
2Cebulę drobno posiekać i wymieszać z masą mięsną. Doprawić solą i pieprzem.
3Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 5 minut z każdej strony.
Porcja dla:
8 osób