Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
90 min.

Smaczne, szybkie danie na każdą okazję, najlepiej smakuje podawane z bukietem surówek.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka maggi w płynie
  • 1/2 łyżeczki wegetty
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:

1Umyte piersi przekroić na pół, lekko rozbić tłuczkiem na 4 kotlety i zamoczyć na godzinę w mieszance z rozbełtanego jajka, wegetty, maggi i przypraw.

2Namoczone kotlety obtoczyć w bułce wymieszanej z mąką i smażyć na patelni, na oleju, na złoty kolor z obydwu stron.

3Na każdy usmażony kotlet położyć plaster ananasa, potem plaster żółtego sera i posypać pokrojoną, zieloną pietruszką.

4Patelnię z kotletami przykryć pokrywką i podgrzewać do chwili aż roztopi się żółty ser. Gotowe kotlety podawać jako danie obiadowe lub jako danie indywidualne na różne okazje.

Porcja dla:

4 osób