Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
90 min.
90 min.
Smaczne, szybkie danie na każdą okazję, najlepiej smakuje podawane z bukietem surówek.
Składniki:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 jajko
- 1 łyżka maggi w płynie
- 1/2 łyżeczki wegetty
- 2 szczypty pieprzu
- 2 łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
1Umyte piersi przekroić na pół, lekko rozbić tłuczkiem na 4 kotlety i zamoczyć na godzinę w mieszance z rozbełtanego jajka, wegetty, maggi i przypraw.
2Namoczone kotlety obtoczyć w bułce wymieszanej z mąką i smażyć na patelni, na oleju, na złoty kolor z obydwu stron.
3Na każdy usmażony kotlet położyć plaster ananasa, potem plaster żółtego sera i posypać pokrojoną, zieloną pietruszką.
4Patelnię z kotletami przykryć pokrywką i podgrzewać do chwili aż roztopi się żółty ser. Gotowe kotlety podawać jako danie obiadowe lub jako danie indywidualne na różne okazje.
Porcja dla:
4 osób