Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Kotlety to tradycyjna propozycja na obiad. Panierowane plastry soczystego mięsa w tej wersji z dodatkiem sera żółtego.

Składniki:

  • 2 plastry (o grubości około 1 cm) polędwicy łososiowej
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Plastry polędwicy lekko rozbić, obłożyć z obu stron żółtym serem.

2Jajko wymieszać z mąką. Na oddzielnym talerzyku przygotować bułkę tartą.

3Kotlety obtaczać w jajku, a następnie w bułce.

4Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kotlety z obu stron, aż będą rumiane a ser częściowo się roztopi. Podawać na gorąco.

Porcja dla:

2 osób