Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Kotlety to tradycyjna propozycja na obiad. Panierowane plastry soczystego mięsa w tej wersji z dodatkiem sera żółtego.
Składniki:
- 2 plastry (o grubości około 1 cm) polędwicy łososiowej
- 4 plasterki sera żółtego
- 1 jajko, roztrzepane
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki tartej bułki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Plastry polędwicy lekko rozbić, obłożyć z obu stron żółtym serem.
2Jajko wymieszać z mąką. Na oddzielnym talerzyku przygotować bułkę tartą.
3Kotlety obtaczać w jajku, a następnie w bułce.
4Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kotlety z obu stron, aż będą rumiane a ser częściowo się roztopi. Podawać na gorąco.
Porcja dla:
2 osób