Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
25 min.

Ciekawe połączenie smaków dla miłośników owoców morza.

Składniki:

  • 8 krewetek tygrysich
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 biała rzodkiew
  • sos słodko kwaśny
  • łyżka oliwy z oliwek 1
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

1Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić.

2Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.

3W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym i odstawić. W testowaniu najlepiej znów wypadł sos od Folwarku. Rodzime widać najlepsze 🙂

4Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.

5Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej i gotowe!

Porcja dla:

2 osób