Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Ciekawe połączenie smaków dla miłośników owoców morza.
Składniki:
- 8 krewetek tygrysich
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 biała rzodkiew
- sos słodko kwaśny
- łyżka oliwy z oliwek 1
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
1Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić.
2Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.
3W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym i odstawić. W testowaniu najlepiej znów wypadł sos od Folwarku. Rodzime widać najlepsze 🙂
4Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.
5Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej i gotowe!
Porcja dla:
2 osób