Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Kurczak o cytrynowym posmaku ze smakowitą panierką. Przygotuj to danie, a potem swój brzuszek na niebiańskie doznania.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 szklanki (30 g) mąki pszennej
  • 1/8 łyżeczki granulowanego czosnku

Przygotowanie:

1W małej misce roztrzepać jajko z 1 łyżką soku cytrynowego. Odstawić.

2W płytkiej misce wymieszać mąkę z granulowanym czosnkiem i papryką. Zanurzać kurczaka w jajku, a następnie obtaczać w mące.

3W dużej patelni stopić masło i podsmażyć na nim kurczaka na rumiano.

4We wrzątku rozpuścić vegetę, dodać pozostałe 2 łyżki soku cytrynowego. Wlać ten roztwór do patelni. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut, odwracając kurczaka po 10 minutach.

Porcja dla:

4 osób