Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Proste i pyszne danie w stylu meksykańskich fajitas. Smażone kawałki kurczaka z salsą w chlebkach pita, z dodatkiem pomidorów, sałaty i awokado. Doskonałe na lunch!
Składniki:
- 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, pokrojone na paski
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
Przygotowanie:
1Filety z kurczaka pokroić na paski. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć kurczaka. Posypać przyprawami, dodać salsę i smażyć przez 5 minut.
2W chlebkach pita zrobić kieszeń i napełnić ją kurczakiem, dodać pomidory, sałatę, awokado i śmietanę. Można dodatkowo doprawić kolendrą lub innymi ziołami, według upodobania.
Porcja dla:
2 osób