Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Niby-tortille z kurczakiem. Sałata jest chrupiąca, a kurczak ala teriyaki, z dodatkiem słodkich czereśni.
Składniki:
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka świeżego imbiru, drobno posiekanego
- 600 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w niewielką kostkę
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki sosu teriyaki
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
1W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 1 łyżkę oleju.Dodać imbir i kurczaka i smażyć ok. 7 do 10 minut, aby kurczak się lekko przyrumienił. Odstawić.
2W dużej misce wymieszać pozostałą 1 łyżkę oleju z octem, sosem teriyaki i miodem. Dodać kurczaka, czereśnie, marchew, cebulkę i migdały – wymieszać.
3Sposób podania: na środek każdego liścia sałaty nakładać porcję mieszaniny z kurczakiem, zawijać liście jak tortillę i podawać.
Porcja dla:
6 osób