Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Aromatyczne kawałki kurczaka w potrawie inspirowanej kuchnią azjatycką: w sosie sojowym z dodatkiem miodu i orzeszków ziemnych.
Składniki:
- 400 g kurczaka bez kości ale ze skórą
- 1 cebula
- 2 czerwone papryki
- olej do smażenia
- 1 szklanka prażonych orzeszków ziemnych
Przygotowanie:
1Kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półplasterki, a paprykę w paski.
2Na patelni rozgrzać olej i smażyć kurczaka przez kilka minut, dodać cebulę i paprykę; smażyć jeszcze przez 5 minut.
3Dodać orzechy i kontynuować smażenie przez kilka minut.
4Dodać miód, wymieszać. Kiedy zacznie się karmelizować, dodać czosnek i sos sojowy. Smażyć przez 2 minuty, doprawić solą i pieprzem – gotowe!
Porcja dla:
4 osób