Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Niezwykła wersja lasagne. Płaty makaronu są przekładane warstwami wędzonego łososia, kremowego koperkowego sosu i świeżych pomidorów.
Składniki:
- 25 g posiekanego świeżego kopru
- 250 g śmietany 18% lub creme fraiche
- 200 g ugotowanego makaronu lasagne
- 500 g wędzonego łososia pokrojonego w cienkie paseczki
- 250 g pomidorów pokrojonych w kostkę
- 100 g startego sera żółtego (np. parmezanu)
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2W misce wymieszać śmietanę z koperkiem.
3Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ugotowany makaron lasagne, na to wyłożyć łososia, pokrojone w kostkę pomidory i na końcu sos. Powtórzyć warstwy, a na koniec posypać żółtym serem.
4Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut, podawać na gorąco.
Porcja dla:
6 osób