15 min.
15 min.
30 min.
Nie ma nic zdrowszego niż pyszna ryba na obiad! Danie jest łatwe, dodatkowo samemu można skomponować sobie zestaw warzyw.
Przepis na 4 porcje. Niski indeks glikemiczny; węglowodany netto na porcję = 4
Składniki:
- 600 g filetu z łososia
- 1 pomarańczowa papryka (może być pół czerwonej i pół żółtej)
- 1 cukinia (nie za duża)
- 1/2 główki brokułu
- 1/2 pora pokrojonego na cienkie plasterki
Przygotowanie:
1Nastaw piekarnik na temperaturę 175ºC.
2Podziel filet na 4 części, paprykę i cukinię pokrój na kawałki średniej wielkości. Podziel brokuł na różyczki. Ułóż warzywa na czterech kawałkach folii, po czym polej je oliwą i sokiem z cytryny. Posyp odrobiną soli, pieprzem i estragonem.
3Dopraw filety solą i pieprzem, połóż każdy z nich na kawałku folii z warzywami. Możesz na wierzch położyć plasterek cytryny i całość posypać świeżym koperkiem. Następnie zawiń w cztery pakieciki.
4Wstaw do piekarnika na 15 minut. Podawaj z odrobiną sosu aioli lub majonezem przyprawionym sokiem z cytryny.
Porcja dla:
4 osób