Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
06 min.
06 min.
Całkowity czas:
16 min.
16 min.
Pyszna i ciągliwa mozzarella urzeknie swym smakiem wszystkich. Każdy, który jej nie lubi, zmieni zdanie gdy spróbuje ten prosty przepis na pyszne danie!
Składniki:
- Mozzarella – może być mała w kulkach lub duża.
- Bułka tarta
- 2-3 jajka, roztrzepane
- Vegeta
- Olej
Przygotowanie:
1Otwórz mozzarellę i wylej z niej serwatkę. Odłóż ją na deskę do krojenia lub na blat. Pokrój w plasterki (Jeśli chodzi o dużą mozzarellę. Nie w kulkach)
2Panieruj mozzarellę raz w bułce tartej, a raz w jajku, raz w bułce raz w jajku. Po dwa razy, by zwiększyć aromat.
3Smaż na rozgrzanej patelni z jednej strony ok. 3 minuty i z drugiej tak samo.
Porcja dla:
1 osoby