Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
06 min.
Całkowity czas:
16 min.

Pyszna i ciągliwa mozzarella urzeknie swym smakiem wszystkich. Każdy, który jej nie lubi, zmieni zdanie gdy spróbuje ten prosty przepis na pyszne danie!

Składniki:

  • Mozzarella – może być mała w kulkach lub duża.
  • Bułka tarta
  • 2-3 jajka, roztrzepane
  • Vegeta
  • Olej

Przygotowanie:

1Otwórz mozzarellę i wylej z niej serwatkę. Odłóż ją na deskę do krojenia lub na blat. Pokrój w plasterki (Jeśli chodzi o dużą mozzarellę. Nie w kulkach)

2Panieruj mozzarellę raz w bułce tartej, a raz w jajku, raz w bułce raz w jajku. Po dwa razy, by zwiększyć aromat.

3Smaż na rozgrzanej patelni z jednej strony ok. 3 minuty i z drugiej tak samo.

Porcja dla:

1 osoby