Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Samo zdrowie – faszerowana papryka w wersji wegetariańskiej: z ryżem, cukinią, tofu i pieczarkami. Pycha!
Składniki:
- 4 małe czerwone papryki
- 2 woreczki ryżu paraboiled ugotowany al dente
- 1 por
- 1 mała biała cebula
- 1 mała młoda cukinia (jasnozielona)
- 1 małe opakowanie tofu
- 400 gram pieczarek
Przygotowanie:
1na patelni przysmaż pokrojony por, czosnek, cukinie i 4 pieczarki
2osobno na pateni przysmaż pokrojony w kostkę tofu przyprawiony słodką papryką, solą i pieprzem
3papryki oczyść i przekroj wzdłuż na pół
4wypełnij papryki ryżowym farszem
5wstaw do naczynia żaroodpornego, dolej bulion i przykryj
6wstaw do piekarnika na 180 stopni, piecz do momentu kiedy papryka będzie miękka
7osobno przygotowujemy sos pieczrkowy: kroimy drobno pieczarki i cebulę, przysmażamy na patelni z przyprawami, na końcu dodajemy odrobinę bulionu i śmietanę
Porcja dla:
2 osób