Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Samo zdrowie – faszerowana papryka w wersji wegetariańskiej: z ryżem, cukinią, tofu i pieczarkami. Pycha!

Składniki:

  • 4 małe czerwone papryki
  • 2 woreczki ryżu paraboiled ugotowany al dente
  • 1 por
  • 1 mała biała cebula
  • 1 mała młoda cukinia (jasnozielona)
  • 1 małe opakowanie tofu
  • 400 gram pieczarek

Przygotowanie:

1na patelni przysmaż pokrojony por, czosnek, cukinie i 4 pieczarki

2osobno na pateni przysmaż pokrojony w kostkę tofu przyprawiony słodką papryką, solą i pieprzem

3papryki oczyść i przekroj wzdłuż na pół

4wypełnij papryki ryżowym farszem

5wstaw do naczynia żaroodpornego, dolej bulion i przykryj

6wstaw do piekarnika na 180 stopni, piecz do momentu kiedy papryka będzie miękka

7osobno przygotowujemy sos pieczrkowy: kroimy drobno pieczarki i cebulę, przysmażamy na patelni z przyprawami, na końcu dodajemy odrobinę bulionu i śmietanę

Porcja dla:

2 osób