Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
To ulubiona potrawa dzieci! Ale dorośli również się jej nie oprą! Chrupiące kawałki kurczaka można maczać w sosie przygotowanym zgodnie z upodobaniem.
Składniki:
- 3 filety z piersi kurczaka
- 120 g bułki tartej
- 40 g startego parmezanu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 115 g masła, roztopionego
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Lekko natłuścić blaszkę.
2Piersi kurczaka pokroić na 4 cm kawałki. W misce wymieszać bułkę tartą z serem i przyprawami. Do oddzielnej miski wlać roztopione masło.
3Kawałki kurczaka maczać w maśle, a następnie panierować w mieszance bułki tartej. Układać pojedynczą warstwę na blaszce. Piec przez 20 minut.
Porcja dla:
6 osób