Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Ten omlet wymyśliła moja babcia, gdy miała 17 lat. Znalazłam przepis w szafce i postanowiłam go przyrządzić. Jest bardzo smaczny, a zwłaszcza gdy ser jest rozpuszczony.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2,5 łyżki mąki
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mleka
  • 4 plastry sera
  • 1 parówka

Przygotowanie:

1Jajka zmiksować, dodać mąkę, mleko, szczyptę soli. Miksować przez jakieś 5 min.

2W tym czasie ugotować parówkę, a na osobnej patelni rozgrzać olej. Gdy olej będzie podgrzany, wlewamy ciasto na patelnię i czekamy, aż zrobi się złoty.

3Na usmażony omlet należy położyć pokrojone parówki i plastry sera. Gdy ser się rozpuści można polać keczupem, albo kto jak woli.

4Życzę SMACZNEGO! 🙂

Porcja dla:

1 osoby