Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Ten omlet wymyśliła moja babcia, gdy miała 17 lat. Znalazłam przepis w szafce i postanowiłam go przyrządzić. Jest bardzo smaczny, a zwłaszcza gdy ser jest rozpuszczony.
Składniki:
- 2 jajka
- 2,5 łyżki mąki
- szczypta soli
- 2 łyżki mleka
- 4 plastry sera
- 1 parówka
Przygotowanie:
1Jajka zmiksować, dodać mąkę, mleko, szczyptę soli. Miksować przez jakieś 5 min.
2W tym czasie ugotować parówkę, a na osobnej patelni rozgrzać olej. Gdy olej będzie podgrzany, wlewamy ciasto na patelnię i czekamy, aż zrobi się złoty.
3Na usmażony omlet należy położyć pokrojone parówki i plastry sera. Gdy ser się rozpuści można polać keczupem, albo kto jak woli.
4Życzę SMACZNEGO! 🙂
Porcja dla:
1 osoby