Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Papryka niespodzianka-papryka faszerowana. To zdrowe, lekkie i bardzo smaczne danie.
Składniki:
- 5 papryk (różne kolory)
- 1 cebula
- 1 pakowanie sera feta
- ok. 400 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1Umyj dokładnie papryki i cebulę.
2Z papryk odkrój „daszki” (górę z papryki), wyjmij środek.
31 paprykę i pół cebuli posiekaj w kostkę.
4Pokrój ser feta w kostkę.
5Mięso wymieszaj z jajkiem, papryką, serem feta i cebulą dodaj sól i pieprz.
6Usmaż mięso na niewielkiej ilości oleju.
7Faszeruj papryki mięsem a „daszkiem” zakryj.
8Piecz paprykę w piekarniku z termoobiegiem w 200 stopniach C dopóki papryka nie zrobi się miękka (ok.40 minut).
9Zrób sos z majonezu takiej samej ilości śmietany kilku kropelek magi i połowy płaskiej łyżeczki czosnku.
10Podawaj na ciepło z sosem.
Porcja dla:
4 osób