Parówkowe ośmiorniczki

Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
10 min.

Dzieci uwielbiają parówki – oto jeden ze sposobów na urozmaicenie ich podania – podsmażone na patelni lub upieczone w piekarniku zamienią się w radosne ośmiorniczki 😉

Składniki:

  • 6 parówek drobiowych
  • keczup
  • majonez
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1Parówki przeciąć na pół, następnie rozkroić wzdłuż od strony cięcia na 4 części, nie docinając do końca „główki”.

2Podsmażyć lekko na rozgrzanej na patelni oliwie – aż wszystkie 4 części wywiną się na boki niczym macki ośmiornicy.

3Majonezem zrobić kropki – oczy, a z keczupu uśmiech. W keczupie można także zamoczyć macki 😉

Porcja dla:

3 osób