Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Wspaniały przepis na pieczone pieczarki faszerowane miękkim kozim serem z dodatkiem kminku. Doskonałe zarówno na przystawkę jak i główne danie.

Składniki:

  • 20 pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 150 g sera koziego
  • 150 g twardego sera żółtego, startego
  • 1 szczypta kminku
  • mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.

2Z pieczarek odciąć nóżki i posiekać. Kapelusze odłożyć na bok.

3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez 5 minut. Zestawić z ognia i przestudzić.

4Następnie cebulę wymieszać z serem kozim. Dodać starty ser żółty. Doprawić pieprzem i kminkiem.

5Nakładać nadzienie do kapeluszy pieczarek.

6Piec przez około 20 minut.

Porcja dla:

20 osób