Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Wspaniały przepis na pieczone pieczarki faszerowane miękkim kozim serem z dodatkiem kminku. Doskonałe zarówno na przystawkę jak i główne danie.
Składniki:
- 20 pieczarek
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 150 g sera koziego
- 150 g twardego sera żółtego, startego
- 1 szczypta kminku
- mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
2Z pieczarek odciąć nóżki i posiekać. Kapelusze odłożyć na bok.
3Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez 5 minut. Zestawić z ognia i przestudzić.
4Następnie cebulę wymieszać z serem kozim. Dodać starty ser żółty. Doprawić pieprzem i kminkiem.
5Nakładać nadzienie do kapeluszy pieczarek.
6Piec przez około 20 minut.
Porcja dla:
20 osób