Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
1510 min.
1510 min.
Często przyrządzam karkówkę do obiadu, a potem jak coś zostanie na drugi dzień jest równie smaczna do kanapki. Polecam!
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
1Mięso posolić.
2W miseczce wymieszać wszystkie składniki na marynatę oprócz pietruszki.
3Marynatą natrzeć mięso i posypać posiekaną pietruszką. Włożyć do naczynia, przykryć i odstawić do lodówki na 1 dzień.
4Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Lekko natłuścić olejem foremkę.
5Mięso przełożyć do foremki, podlać olejem i piec przez około 1 godzinę.
Porcja dla:
6 osób