Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Szybki i smaczny przepis na stek wołowy pieczony w piekarnku na funkcji grill. Aby mięso zachowało soczystość należy po upieczeniu odstawić je na chwilę, a następnie kroić w poprzek włókien.
Składniki:
- 500 g łaty wołowej
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka przyprawy do steków (według upodobania)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik na funkcji grill.
2Stek ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sosem i oliwą z obu stron. Oprószyć czosnkiem, przyprawą, solą i pieprzem.
3Piec przez 7 minut z każdej strony. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut. Następnie kroić w poprzek włókien i podawać.
Porcja dla:
2 osób