Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Pachnące leśnymi grzybami pieczone na grillu piersi drobiowe polecam każdemu smakoszowi. Już nie mogę się doczekać sezonu na grzybobranie…
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczka
Przygotowanie:
1Mięso wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Następnie posolić, posypać papryką i pieprzem.
2Nadzienie: Grzyby oczyścić, obrać, umyć i pokroić.
3Cebulę obrać i drobno posiekać.
4Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażać grzyby przez ok. 5 minut, dodać cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bazylię i jeszcze chwilę smażyć.
5W mięsie porobić nożem nacięcia-kieszonki, w które należy nałożyć łyżeczką nadzienie i zamknąć wykałaczkami.
6Piec na mocno rozgrzanym grillu ok. 5 minut z każdej strony.
Porcja dla:
4 osób