Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Pachnące leśnymi grzybami pieczone na grillu piersi drobiowe polecam każdemu smakoszowi. Już nie mogę się doczekać sezonu na grzybobranie…

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczka

Przygotowanie:

1Mięso wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Następnie posolić, posypać papryką i pieprzem.

2Nadzienie: Grzyby oczyścić, obrać, umyć i pokroić.

3Cebulę obrać i drobno posiekać.

4Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażać grzyby przez ok. 5 minut, dodać cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bazylię i jeszcze chwilę smażyć.

5W mięsie porobić nożem nacięcia-kieszonki, w które należy nałożyć łyżeczką nadzienie i zamknąć wykałaczkami.

6Piec na mocno rozgrzanym grillu ok. 5 minut z każdej strony.

Porcja dla:

4 osób