20 min.
40 min.
90 min.
Fantastyczny zestaw mięsny na grill – kotlety, kiełbasy, boczek, kaszanka! Nie wymaga komentarza 🙂 Czekałam całą zimę.
Składniki:
- przyprawa do grilla
- 1-2 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
- kilka łyżek oliwy
- 6 ząbków czosnku
- pieprz do smaku
- 10 kotletów z karczku
Przygotowanie:
1W misce wymieszać przyprawę do grilla z papryką, 2 ząbkami czosnku wyciśniętego przez praskę, pieprzem i oliwą. Do powstałej marynaty włożyć kotlety z karczku. Wstawić do lodówki na 30 minut.
2Kiełbasę naciąć w kilku miejscach i posypać przyprawą do grilla. Plastry boczku oprószyć przyprawą do grilla.
3Cebule pokroić w piórka, czosnek pokroić w plasterki. Kaszankę pokoić na kawałki. Z folii aluminiowej zrobić kieszonki i do każdej włożyć trochę cebuli, czosnku, kawałek kaszanki, oprószyć majerankiem i pieprzem i zawinąć folię.
4Mięso, kiełbasy i boczek układać na ruszcie. Piec na rozgrzanym grillu do stopnia wypieczenia wedle upodobania. Kaszanki są gotowe po około 20-25 minutach.
Porcja dla:
10 osób