Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
90 min.

Fantastyczny zestaw mięsny na grill – kotlety, kiełbasy, boczek, kaszanka! Nie wymaga komentarza 🙂 Czekałam całą zimę.

Składniki:

  • przyprawa do grilla
  • 1-2 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
  • kilka łyżek oliwy
  • 6 ząbków czosnku
  • pieprz do smaku
  • 10 kotletów z karczku

Przygotowanie:

1W misce wymieszać przyprawę do grilla z papryką, 2 ząbkami czosnku wyciśniętego przez praskę, pieprzem i oliwą. Do powstałej marynaty włożyć kotlety z karczku. Wstawić do lodówki na 30 minut.

2Kiełbasę naciąć w kilku miejscach i posypać przyprawą do grilla. Plastry boczku oprószyć przyprawą do grilla.

3Cebule pokroić w piórka, czosnek pokroić w plasterki. Kaszankę pokoić na kawałki. Z folii aluminiowej zrobić kieszonki i do każdej włożyć trochę cebuli, czosnku, kawałek kaszanki, oprószyć majerankiem i pieprzem i zawinąć folię.

4Mięso, kiełbasy i boczek układać na ruszcie. Piec na rozgrzanym grillu do stopnia wypieczenia wedle upodobania. Kaszanki są gotowe po około 20-25 minutach.

Porcja dla:

10 osób