Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Jest szybkie, proste i bardzo pikantne. Są w nim parówki, ketchup, papryka, marchewka i kiszone ogórki!
Składniki:
- 3 kiszone ogórki
- 1 kg marchwi
- 1 pietruszka
- 3 papryki (czerwona, zielona i żółta)
- 2 duże lub 3 małe pomidory
- 1 kg parówek
Przygotowanie:
1Ogórki, marchew i pietruszkę obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do litra gotującej się wody. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę pomidory. Gotuj do miękkości na małym ogniu.
2Parówki pokrój w plasterki i podsmaż.
3Na tłuszczu po parówkach usmaż do miękkości obraną i pokrojoną w półksiężyce cebulę.
4Gdy marchew i reszta warzyw będzie miękka – dodaj parówki, cebulę, ketchup oraz przyprawy.
5Pogotuj przez 15 minut.
6Smacznego.