Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
65 min.

Jest szybkie, proste i bardzo pikantne. Są w nim parówki, ketchup, papryka, marchewka i kiszone ogórki!

Składniki:

  • 3 kiszone ogórki
  • 1 kg marchwi
  • 1 pietruszka
  • 3 papryki (czerwona, zielona i żółta)
  • 2 duże lub 3 małe pomidory
  • 1 kg parówek

Przygotowanie:

1Ogórki, marchew i pietruszkę obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do litra gotującej się wody. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę pomidory. Gotuj do miękkości na małym ogniu.

2Parówki pokrój w plasterki i podsmaż.

3Na tłuszczu po parówkach usmaż do miękkości obraną i pokrojoną w półksiężyce cebulę.

4Gdy marchew i reszta warzyw będzie miękka – dodaj parówki, cebulę, ketchup oraz przyprawy.

5Pogotuj przez 15 minut.

6Smacznego.