Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Idealne na szybką kolację lub przekąskę. Tosty z pasztetem i jajkami przepiórczymi smażonymi jak sadzone.

Składniki:

  • 40 g masła
  • 6 jajek przepiórczych
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów pasztetu
  • 6 plasterków sera żółtego
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać połowę masła i ostrożnie wbić jajka przepiórcze. Usmażyć je jak zwykłe jajka sadzone. Zdjąć z patelni, uważając, aby się nie rozpadły.

2Na patelni rozgrzać pozostałe masło i opiec na nim kromki chleba tostowego z obu stron na rumiany kolor. Tosty można opiec w piekarniku lub tosterze.

3Na gotowych grzankach układać plasterki pasztetu oraz żółtego sera żółtego. Następnie ostrożnie wyłożyć jajka przepiórcze. Gotowe tosty udekorować natką pietruszki.

Porcja dla:

6 osób