Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
75 min.
Całkowity czas:
90 min.

Doskonałe połączenie smaków: kozi ser i papryka na mini pizzach. Chlebki pitta smaruje się kozim serem, a na wierzchu układa się podsmażoną paprykę i posypuje całość żółtym serem. Podawać z sałatką. Pizze można też pokroić na trójkąty i podawać jako przekąski na impezach.

Składniki:

  • 1 pomarańczowa papryka pokrojona w kostkę
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 150 g świeżego sera koziego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 żółte papryki, pokrojone w kostkę
  • 30 g startego żółtego sera
  • 4 chlebki pitta
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W dużej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na bardzo mały i wrzucić na patelnię paprykę. Przykryć i dusić przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.

2Rozgrzać piekarnik do 180 C.

3Chlebki pitta ułożyć na 2 dużych blachach do pieczenia (nieposmarowanych!). Na chlebkach rozsmarować kozi ser. Oprószyć solą i pieprzem i posypać papryką. Po wierzchu posypać żółtym serem. Piec przez 15 minut, aż ser się stopi. Podawać.

Porcja dla:

4 osób