Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Te kotlety wegetariańskie są idealne na szybki obiad dla całej rodziny – w tej wersji kabaczek, pieczarki i ser żółty. Polecam!
Składniki:
- 1 kabaczek
- 200 g pieczarek
- 150 g sera żółtego
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 jajka
- 50 g mąki
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Obrany kabaczek, pieczarki i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać.
2Szczypiorek posiekać, dodać do warzyw, wbić jajka, dodać mąkę i przyprawy do smaku, wymieszać na jednolitą masę.
3Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką placki i smażyć z obu stron na rumiano.
Porcja dla:
6 osób