Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Te kotlety wegetariańskie są idealne na szybki obiad dla całej rodziny – w tej wersji kabaczek, pieczarki i ser żółty. Polecam!

Składniki:

  • 1 kabaczek
  • 200 g pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Obrany kabaczek, pieczarki i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać.

2Szczypiorek posiekać, dodać do warzyw, wbić jajka, dodać mąkę i przyprawy do smaku, wymieszać na jednolitą masę.

3Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką placki i smażyć z obu stron na rumiano.

Porcja dla:

6 osób