Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Prosty sposób na ciekawy i smaczny obiad dla całej rodziny. Panierowane polędwiczki z kurczaka nadziewane żółtym serem i usmażone na rumiano.
Składniki:
- 4 polędwiczki drobiowe
- 1/4 łyżeczki soli
- 200 g sera żółtego
- 1 jajko, roztrzepane
- 3-4 łyżki bułki tartej
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Polędwiczki naciąć do połowy i lekko rozbić na płat.
2Mięso oprószyć solą. Ser pokroić w plastry o grubości 0,5 cm.
3W środku polędwiczki położyć plaster sera i złożyć na pół. Obtoczyć w jajku i bułce.
4Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety przez kilka minut z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.
Porcja dla:
4 osób