Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Prosty sposób na ciekawy i smaczny obiad dla całej rodziny. Panierowane polędwiczki z kurczaka nadziewane żółtym serem i usmażone na rumiano.

Składniki:

  • 4 polędwiczki drobiowe
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 200 g sera żółtego
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Polędwiczki naciąć do połowy i lekko rozbić na płat.

2Mięso oprószyć solą. Ser pokroić w plastry o grubości 0,5 cm.

3W środku polędwiczki położyć plaster sera i złożyć na pół. Obtoczyć w jajku i bułce.

4Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety przez kilka minut z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.

Porcja dla:

4 osób