Czas przygotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Wspaniała rzekąska, którą można przygotować z wyprzedzeniem, i która wygląda bardzo ładnie na talerzu.
Składniki:
- 600 g pomidorków koktajlowych
- 225 g gotowanych krewetek, obranych i odżyłowanych
- 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 60 ml (1/4 szklanki) majonezu
- 20 g (1/4 szklanki) parmezanu
Przygotowanie:
1Poobcinać czubki pomidorków i łyżeczką wydłubać pestki. Ułożyć pomidorki otworem do dołu na ręczniku papierowym, aby obciekły.
2Krewetki, serek, majonez, parmezan, chrzan i sok z cytryny włożyć do blendera lub robota kuchennego i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
3Przy pomocy szprycy lub rożka do dekoracji ciast napełnić pomidorki nadzieniem i udekorować pietruszką. Przechowywać w lodówce do czasu podania.
Porcja dla:
16 osób