Czas przygotowania:
45 min.
Całkowity czas:
45 min.

Wspaniała rzekąska, którą można przygotować z wyprzedzeniem, i która wygląda bardzo ładnie na talerzu.

Składniki:

  • 600 g pomidorków koktajlowych
  • 225 g gotowanych krewetek, obranych i odżyłowanych
  • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 60 ml (1/4 szklanki) majonezu
  • 20 g (1/4 szklanki) parmezanu

Przygotowanie:

1Poobcinać czubki pomidorków i łyżeczką wydłubać pestki. Ułożyć pomidorki otworem do dołu na ręczniku papierowym, aby obciekły.

2Krewetki, serek, majonez, parmezan, chrzan i sok z cytryny włożyć do blendera lub robota kuchennego i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.

3Przy pomocy szprycy lub rożka do dekoracji ciast napełnić pomidorki nadzieniem i udekorować pietruszką. Przechowywać w lodówce do czasu podania.

Porcja dla:

16 osób