Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
80 min.

Smaczna i prosta do przygotowania potrawka z serc i żołądków drobiowych z dodatkiem ziemniaków. Polecam!

Składniki:

  • 1/2 kg serc drobiowych
  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 15 ziarenek czarnego pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Przygotowanie:

1Podroby opłukać, włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Gotować na średnim ogniu. Przed zagotowaniem zdjąć z powierzchni wody pianę.

2Do garnka dodać pieprz, liść laurowy i czosnek, i gotować przez 30 minut.

3Ziemniaki pokroić w 2 cm kostkę. Dodać do mięsa i gotować przez 20 minut, aż zmiękną. Posolić.

4Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać odrobinę sosu z garnka, rozprowadzić i wlać do potrawki. Wymieszać, zagotować i podawać.

Porcja dla:

6 osób