Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
80 min.
80 min.
Smaczna i prosta do przygotowania potrawka z serc i żołądków drobiowych z dodatkiem ziemniaków. Polecam!
Składniki:
- 1/2 kg serc drobiowych
- 1/2 kg żołądków drobiowych
- 15 ziarenek czarnego pieprzu
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
Przygotowanie:
1Podroby opłukać, włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Gotować na średnim ogniu. Przed zagotowaniem zdjąć z powierzchni wody pianę.
2Do garnka dodać pieprz, liść laurowy i czosnek, i gotować przez 30 minut.
3Ziemniaki pokroić w 2 cm kostkę. Dodać do mięsa i gotować przez 20 minut, aż zmiękną. Posolić.
4Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać odrobinę sosu z garnka, rozprowadzić i wlać do potrawki. Wymieszać, zagotować i podawać.
Porcja dla:
6 osób