Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
110 min.
Całkowity czas:
125 min.

Smaczna i delikatna w smaku potrawka z żołądków drobiowych, z pieczarkami i z dodatkiem przecieru pomidorowego.

Składniki:

  • 500 g żołądków drobiowych
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 marchewka, pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula, posiekana

Przygotowanie:

1Żołądki opłukać, pokroić w plasterki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę i gotować przez godzinę. Dodać marchewkę i gotować jeszcze przez 30 minut.

2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i smażyć przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać do garnka z żołądkami.

3Mąkę rozmieszać z odrobiną wody. Dodać do potrawki razem z przecierem i ketchupem. Wymieszać i gotować przez 5 minut.

Porcja dla:

6 osób