Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
110 min.
110 min.
Całkowity czas:
125 min.
125 min.
Smaczna i delikatna w smaku potrawka z żołądków drobiowych, z pieczarkami i z dodatkiem przecieru pomidorowego.
Składniki:
- 500 g żołądków drobiowych
- 1 kostka rosołowa
- 1 marchewka, pokrojona w kostkę
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula, posiekana
Przygotowanie:
1Żołądki opłukać, pokroić w plasterki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę i gotować przez godzinę. Dodać marchewkę i gotować jeszcze przez 30 minut.
2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i smażyć przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać do garnka z żołądkami.
3Mąkę rozmieszać z odrobiną wody. Dodać do potrawki razem z przecierem i ketchupem. Wymieszać i gotować przez 5 minut.
Porcja dla:
6 osób