Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Najprostsza wersja faszerowanych jajek. Przepis dostałem od mamy. Są pyszne, choć trochę staroświeckie. Zobacz nasz film video z tym przepisem!

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki gorczycy w proszku

Przygotowanie:

1Włożyć jajka do garnka z osoloną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i ugotować jajka na twardo (około 10 do 15 minut). Ugotowane jajka wyjąć z wody i ostudzić. Obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.

2Włożyć żółtka do miski i rozgnieść widelcem. Dodać paprykę, majonez i gorczycę. Dobrze wymieszać. Nakładać masę łyżeczką do połówek jajek, schłodzić i podawać.

Porcja dla:

6 osób