Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Najprostsza wersja faszerowanych jajek. Przepis dostałem od mamy. Są pyszne, choć trochę staroświeckie. Zobacz nasz film video z tym przepisem!
Składniki:
- 6 jajek
- 1/2 łyżeczki papryki w proszku
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki gorczycy w proszku
Przygotowanie:
1Włożyć jajka do garnka z osoloną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i ugotować jajka na twardo (około 10 do 15 minut). Ugotowane jajka wyjąć z wody i ostudzić. Obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
2Włożyć żółtka do miski i rozgnieść widelcem. Dodać paprykę, majonez i gorczycę. Dobrze wymieszać. Nakładać masę łyżeczką do połówek jajek, schłodzić i podawać.
Porcja dla:
6 osób