Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
85 min.
85 min.
Bardzo aromatyczny i smaczny pstrąg, którego można przyrządzić zarówno na grillu, jak i w piekarniku.
Składniki:
- 700 g filetu z pstrąga
- 1 szczypta suszonego koperku
- 1 szczypta suszonego pora
- 1 szczypta suszonego tymianku
- 1 szczypta suszonej pietruszki
Przygotowanie:
1Świeży filet umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć przyprawami, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na godzinę.
2Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.
3Rybę przełożyć na blaszkę polać olejem i piec przez około 20 minut. Po 10 minutach można rybę podlać wodą.
Porcja dla:
4 osób