Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
85 min.

Bardzo aromatyczny i smaczny pstrąg, którego można przyrządzić zarówno na grillu, jak i w piekarniku.

Składniki:

  • 700 g filetu z pstrąga
  • 1 szczypta suszonego koperku
  • 1 szczypta suszonego pora
  • 1 szczypta suszonego tymianku
  • 1 szczypta suszonej pietruszki

Przygotowanie:

1Świeży filet umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć przyprawami, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na godzinę.

2Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C.

3Rybę przełożyć na blaszkę polać olejem i piec przez około 20 minut. Po 10 minutach można rybę podlać wodą.

Porcja dla:

4 osób